De gevaren van niet genoeg slaap krijgen

 

Hoewel we af en toe informatie tegenkomen over hoe we een goede nachtrust kunnen hebben, zijn we ons er zelden van bewust hoe onvoldoende slaap onze gezondheid en ons welzijn kan beïnvloeden.

Vanwege papierwerk van werk of school en andere huishoudelijke verplichtingen, is elke dag als een race tegen de klok. Voeg daarbij de verleidingen van de computer en de tv-programma’s die ‘s avonds laat worden uitgezonden, en de feestjes en gimmicks. Aan het einde van de dag gaan alle uren die voor een goede nachtrust hadden moeten gaan naar al deze uren, waardoor uw lichaam langzaam van een verdiende rust wordt beroofd en u zich de volgende dag slaperig voelt. Wees gewaarschuwd als je gewend bent aan deze manier van leven. Alle slechte dingen die je je lichaam aandoet, hebben hun eigen gevolgen, en ze kunnen ernstiger zijn dan je dacht.

I. De sociale en economische kosten

Hoewel er gezondheidsrisico’s zijn als je elke nacht een paar uur slaapt, kunnen we niet negeren dat de ernstige risico’s de economie van het land aantasten. Volgens een rapport van het Institute Pf Medicine, Diazepam 10 MG kopen zonder bitcoins een tak van de National Academy of Sciences, hebben 50-70 miljoen Amerikanen chronische slaapproblemen, en lijden er maar liefst 30 miljoen aan chronische slapeloosheid.

Het resultaat? Ongevallen met motorvoertuigen als gevolg van vermoeide rivieren kosten minstens 48 miljard dollar per jaar, terwijl vermoeidheid elk jaar 150 miljard dollar kost aan productiviteitsverlies en ongelukken.

Het rapport, getiteld. “Slaapgebrek en slaapstoornissen: een onvervuld probleem voor de volksgezondheid”, zegt dat het slaapverlies de afgelopen decennia is toegenomen als gevolg van tv-programma’s, computers en langere werkdagen onder volwassenen.

Voor degenen die aan slapeloosheid lijden, betekent dat meer vrije dagen voor u. Een studie onder leiding van Virginia Godet-Cayre van het Health Economics Research in Frankrijk bewijst dat werknemers die moeite hadden om in slaap te vallen gemiddeld 5,8 dagen werk per jaar misten, vergeleken met slechts 2,4 dagen gemist door ‘goede slapers’. Het team volgde het werkverleden van 369 werknemers met slapeloosheid en 369 werknemers die de juiste hoeveelheid slaap kregen. De studie, gepubliceerd in het februarinummer van Sleep, zegt dat 50% van de slapeloosheidsgroep gedurende een periode van 2 jaar ten minste een tijd van afwezigheid had, tegen 34% van de andere groep.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *