Dutch Oven kookgerei – De tools die je nodig hebt

 

Als u op zoek bent naar uw eigen kookgerei voor de Nederlandse oven, lees dan verder om enkele basistips te ontdekken om aan de slag te gaan. Hier vind je een kort overzicht waar je op moet letten bij een gietijzeren oven en waar je op moet letten bij de aanschaf van accessoires.

Bij het winkelen voor uw gietijzeren braadpan voor de dutch oven zijn er een paar basispunten waarmee u rekening moet houden. Als u van plan bent om uw oven op een bed van kolen in de vrije natuur te gebruiken, dan zijn er een paar constructiekenmerken waar u op moet letten. Veel ovens die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, zijn gemaakt voor gebruik op een kookplaat en zijn dus plat aan de onderkant en hebben een gewelfd of afgerond deksel.

Het beste Nederlandse ovenkookgerei voor de kampkok is gebouwd met drie korte pootjes aan de onderkant en een deksel dat licht ingesprongen is en een flens heeft rond de bovenkant. Deze types zijn perfect om buiten te koken… de pootjes zorgen ervoor dat de oven boven hete kolen kan staan, terwijl er tegelijkertijd ruimte is voor luchtcirculatie. Door het ingedeukte deksel kunnen kolen bovenop de oven worden geplaatst en daar gemakkelijk blijven. Uw toekomstige oven heeft ook een dikke draadhandgreep nodig die aan de oven zelf is bevestigd om hem gemakkelijk te kunnen dragen, en hij moet een kleine metalen handgreep op het deksel hebben.

Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van je kampeeruitrusting! Sommige zijn gewoon essentieel, terwijl sommige misschien meer een luxe zijn. Ik laat het aan jou over om te beslissen of je je bij de basis wilt houden of mee wilt doen. Hieronder volgt een kleine lijst met enkele handige hulpmiddelen die het koken in het kamp gemakkelijk mogelijk maken voor de kampkok. Sommige Nederlandse ovenaccessoires zijn onder meer…

Kooktafel – Dit is een kleine metalen tafel met lange poten om uw kookoppervlak dichter bij u te brengen. Op dit oppervlak kunnen hete kolen worden geplaatst en uw oven daar bovenop. De tafel kan zelfs een plek hebben om gereedschap op te hangen of op te bergen tijdens de kooktijd. Ook vonden we het handig om een simpele klaptafel in de buurt te hebben staan om je ingrediënten en andere benodigdheden op te leggen.

Dekselheffer voor Nederlandse oven – Dit is een van die gereedschappen waar je bijna niet zonder kunt! Hoewel er mogelijk verschillende stijlen te koop zijn, is het basisidee een zware metalen haak die je kunt gebruiken om het hete deksel van je oven op te tillen. Kan ook worden gebruikt om de oven op te pakken en te verplaatsen met behulp van de draadhandgreep. Een erg handig accessoire!

Tang – Kies een zware metalen tang om de hete kolen onder en rond uw oven te plaatsen.

Veiligheidsgereedschap – Bij het hanteren van heet gietijzer kunnen handschoenen een geweldig hulpmiddel zijn om uw handen tegen brandwonden te beschermen. Probeer dikke handschoenen te kopen…materiaal zoals leer zou een verstandige keuze zijn. Denk er ook aan om een emmer water en/of schep bij de hand te hebben voor het geval er ooit een brand uitbreekt.

Kookboeken voor de Nederlandse oven – Dit is een leuke om voor te winkelen! Het vinden van kookboeken met lekkere recepten kan zo spannend zijn en je kunt waarschijnlijk vrij snel een boekenplank vullen met favorieten.

Zoek naar deze braadpanaccessoires in je lokale buitenwinkel of ga online en zoek bij Amazon, Lodge Manufacturing of je favoriete online winkel om de handige tools te vinden die je kiest.

Onderzoek is belangrijk bij het kiezen van je oven en accessoires, dus je bent op de goede weg. Ik hoop dat deze tips en suggesties je goed van pas zullen komen bij het zoeken naar kookgerei voor de Nederlandse oven.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *