Hypnose voor de bevalling: hoe het uw bevalling gemakkelijker kan maken

Pijn tijdens de bevalling wordt vaak beschreven als de ergste pijn die een vrouw in de loop van haar leven zal voelen. Als zodanig is het een primaire bron van angst voor veel aanstaande moeders, vooral degenen die het voor het eerst ervaren. Vrouwen vragen zich af, zal het pijn doen? Kan ik het aan? Heb ik medicijnen nodig? Als ik besluit dat ik medicijnen nodig heb, is het dan te laat? Misschien wel de grootste vraag is: wat kan ik doen om mijn angst voor arbeid te verminderen en pijn op natuurlijke wijze te beheersen?

Voor veel vrouwen komt een verrassende oplossing voor sommige van deze vragen en zorgen in de vorm van hypnose voor de voorbereiding bevalling oefeningen of ‘hypnobirthing’. Studies tonen aan dat vrouwen die zijn getraind in zelfhypnose voor de geboorte, of die tijdens het geboorteproces in aanwezigheid zijn van een getrainde hypnotherapeut, veel minder pijnstillende medicijnen nodig hebben dan degenen die het geboorteproces zonder hypnose doorlopen.

Hypnose tijdens de geboorte werkt op twee manieren: ten eerste kalmeert het angst en angst bij werkende moeders door een gevoel van ontspannen focus te creëren. Hierdoor kunnen vrouwen zich concentreren op en luisteren naar hun lichaam en zo nodig reageren om het geboorteproces te doorlopen, terwijl ze een gevoel van kalmte behouden en de stress van de bevalling gemakkelijker aankunnen.

Een andere manier waarop hypnose tijdens de bevalling nuttig is, is dat het een deel van de pijn van de bevalling kan verzachten. Om dit te doen, kan een getrainde hypnotherapeut hypnotische suggestie gebruiken om vrouwen naar een plek te leiden die haar zal helpen haar pijn te verdoven. Vaak betekent dit het creëren van een mentale plek die koel of zelfs koud is, om deze verdovende sensaties te creëren.

Ter voorbereiding op de pijn van de bevalling kan een hypnotherapeut bijvoorbeeld een scenario bedenken waarin de zwangere vrouw in de sneeuw loopt. Hij zou haar kunnen vragen zich voor te stellen dat ze

“Hoog in de Rocky Mountains, in een warme hut. Je stapt naar buiten. Het is hartje winter en de lucht is koel en fris. Luister naar het geluid van de knarsende sneeuw onder je voeten. Je draagt je best winterjas, dus er is geen vocht naar binnen gesijpeld. Je zit best comfortabel. Maar je voelt nog steeds de kou buiten. Nu wil ik dat je je rechterhand vastpakt en ik wil dat je de handschoen uittrekt. Reik en raak de sneeuw aan. zodat je de kou op je vingers kunt voelen. Ervaar die ijzige gevoelloosheid. Nu wil ik dat je een vuist maakt. Telkens wanneer je deze vuist maakt, zul je je deze gevoelloosheid herinneren. Wanneer je deze vuist opent, kun je die gebruiken verdoofd gevoel om af te koelen wat je met deze hand aanraakt.”

De hypnotiseur gebruikt levendige zintuiglijke details, zoals de krakende geluiden en de koude sneeuw op de vingertoppen van de vrouw, om het scenario dat wordt gecreëerd door beelden te verrijken, om de vrouw dieper in de hypnotische toestand te duwen. De geest is een zeer krachtig iets, en hoe dieper je gaat, hoe reëler je geest de elementen binnen het scenario dat je je voorstelt, kan maken. Hoe dieper je de kou voelt, hoe beter je jezelf kunt verdoven en zo je geboortepijn onder controle kunt houden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *