Verrassende feiten over de gezondheid en veroudering van de penis – Krimp, haaruitval, kleurverandering en meer

 

Ouder worden is een van de grote onvermijdelijkheden van het leven. Naarmate de jaren verstrijken, verouderen de cellen waaruit het lichaam bestaat langzaam, waardoor iemands algehele uiterlijk en vermogen om te functioneren geleidelijk veranderen. Spieren zijn niet meer zo gedefinieerd als vroeger, de huid is niet meer zo strak en dingen werken gewoon niet meer op dezelfde manier als vroeger. Nog een paar kaarsjes meer op de verjaardagstaart betekent niet dat een man niet kan genieten van zijn favoriete bezigheden, mits hij goed voor zichzelf zorgt. Maar penisverzorging is een onderdeel van het verouderende lichaam dat mannen vaak over het hoofd zien. Lees meer over hoe een man zijn penis gezond kan houden, zodat deze zich net zo jong gedraagt als hij zich van binnen voelt.

4 verrassende manieren waarop de penis ouder wordt

Het mannelijke hormoon testosteron is een van de drijvende krachten achter de seksuele functie van een man. Naarmate de niveaus van dit hormoon afnemen als een natuurlijk gevolg van veroudering, kan een man daar verschillende veranderingen verwachten. Sommige van deze veranderingen kunnen worden verwacht, andere kunnen een grote verrassing zijn.

1) Het krimpt: de meeste jongens zullen erg ongelukkig zijn als ze horen dat de penis na verloop van tijd daadwerkelijk krimpt. Gelukkig kan dit in sommige gevallen worden voorkomen – en zelfs teruggedraaid. Een van de belangrijkste redenen voor een krimpende soldaat is de ophoping van een vetkussentje op de onderbuik; het vet groeit eigenlijk rond de penis, waardoor deze korter lijkt, omdat de basis van de schacht nu verborgen is. Door het buikgewicht te verliezen, zal de penis in feite groter lijken. Helaas kan er ook sprake zijn van krimp waar een man niets aan kan doen, en na verloop van tijd kan de penis zowel in lengte als in omvang kleiner lijken. De schijnbare oorzaak van deze verkleining is de opeenhoping van plaque of onelastisch littekenweefsel rond de erectiele kamers. Dit voorkomt dat de penis tijdens een erectie zijn oorspronkelijke grootte bereikt en kan ook een lichte kromming van de stevige mannelijkheid veroorzaken.

2) Het verandert van kleur: Nee, niets dramatisch zoals groen of oranje, maar de penis ondergaat vaak een subtiele kleurverandering naarmate hij ouder wordt. Naarmate de bloedsomloop geleidelijk afneemt, vervaagt de paarsachtige kleur die vaak wordt gezien in de kop van de penis (het product van een ruime toevoer van bloed). De kop kan een meer natuurlijke vlezige kleur krijgen en passen bij de rest van de goederen, vooral in slappe toestand.

3) Het wordt kaal: Het is geen geheim dat naarmate een man ouder wordt, hij meer vatbaar is voor kaalheid – helaas geldt hetzelfde voor de rest van zijn lichaamshaar. Naarmate het testosteron afneemt, begint het schaamhaar van een man uit te dunnen – goed Breda Nieuws voor mannen die van een geschoren zak houden, slecht nieuws voor degenen die trots zijn op een bosje haar. Het kalende effect kan ook borst-, rug- en okselhaar verminderen.

4) Het wordt minder gevoelig: niet in staat zijn om een erectie of orgasme te krijgen, is een teleurstelling voor elke man – om nog maar te zwijgen van zijn partner. Een van de factoren die hieraan bijdragen, is een vermindering van de gevoeligheid. Simpel gezegd, als de peniszenuwen licht beschadigd raken, wat vaak het geval is na jaren van masturberen en seks, is het gevoel niet meer hetzelfde als het ooit was; daarom is het moeilijker voor de penis om een staat van opwinding te bereiken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *